Všechny články podle času

  • Úvod

TOP 10 fotek našich čtenářů – téma: Probouzení přírody

Pravidelně vám v redakci magazínu Milujeme fotografii přinášíme témata ze světa fotografie. Inspirovat se můžete nejrůznějšími tipy i zajímavostmi, které vaše dovednosti posouvají kupředu. Jaro každý rok přináší nespočet úchvatných scenérií probouzení přírody a nás zajímalo, jak to vnímáte vy, fotografové.

Jaký hardware potřebujete pro úpravu fotek v HDR

Úprava fotek za pomocí skutečného HDR přináší zcela nové možnosti. Ne každý monitor s nálepkou HDR je však vhodný pro zpracování HDR fotografií. Výsledkem pořízení monitoru za pár desítek tisíc korun může být i zklamání. V článku vám představíme hardware, který můžeme za naši redakci po rozsáhlém testování doporučit. Přečtěte si, jak si správně vybrat a na co si dát pozor.

Kreativní použití barev ve fotografii

Prvotním myšlenkou vzniku barevné fotografie bylo zobrazení světa takový, jaký je, včetně barev. Dnes víme, že lze barvami mnohé říct, mají velké kreativní využití a můžete s nimi různě experimentovat. Každý fotograf by měl vědět, které barvy spolu vzájemně ladí, které se zvýrazňují nebo naopak vyčleňují.

Jarní aktualizace 2024 Zoner Photo Studia X: rozjasněte své fotky s HDR

Zažijte fotky plné jasu, detailů a emocí. Zoner Photo Studio X vám mezi prvními softwary na úpravu fotek přináší HDR úpravy. Výsledná fotka ještě nikdy nebyla tak reálná a blízká vidění lidského oka. Jarní aktualizace 2024 představuje také další úžasné funkce jako barevné styly, přechody a další efekty. Prostě všechno, co využijete k vyjádření svých představ.

Jak nastavit HDR v PC a ZPS X

Pro úpravu fotek v HDR potřebujete samozřejmě zařízení podporující HDR zobrazení. Bez správného nastavení to ale také nepůjde. Podívejte se, jak si nastavit HDR v monitoru či notebooku a následně v Zoner Photo Studiu X.

Co je to skutečná HDR fotografie

Tvorba HDR fotek je nový způsob, jak pomocí technického pokroku displejů ukázat vysoký dynamický rozsah scény a detaily blížící se realitě. Připravili jsme článek pro všechny, kteří se ale s tak jednoduchým vysvětlením nespokojí. Jde totiž o něco úplně jiného, než co si pod pojmem „HDR“ asi představí většina fotografů.

Proč jsem vyměnil Canon R5 za Sony A7R V

Nedávno jsem se odhodlal k velkému kroku: ke změně značky foťáku, a s tím spojené výměny objektivů a dalšího vybavení. Z recenzí jsem toho věděl spoustu, ale přesto zůstávalo mnoho otázek. Jaké jsou rozdíly mezi Canonem a Sony a byl přechod jinam dobrý krok? Některé odpovědi přišly až po nějaké době používání.

Focení dronem: co potřebujete vědět, než začnete

Focení dronem je velkým hitem. Díky těmto bezpilotním letounům pořídíte unikátní záběry z ptačí perspektivy, aniž byste si museli pronajímat soukromý vrtulník nebo letadlo. Výběr dronu neovlivňuje pouze kvalita a cena. Víte, že je k létání s dronem často potřeba registrace provozovatele a pilotní průkaz?

TOP 10 fotek našich čtenářů – téma: Deštivý den

V magazínu Milujeme fotografii se můžete, prostřednictvím novinek ze světa fotografie, inspirovat nejrůznějšími tipy i zajímavostmi, které posouvají vaše dovednosti kupředu. Jak zajímavě vyfotit téma jarních deštivých dnů? Zajímalo nás, jak si s takovou výzvou poradíte z pohledu fotografa, ale i editora fotek.

Barvy ve fotografii: Vše, co potřebujete vědět o zelené barvě

Těžko bychom hledali barvu s pozitivnějším vyzněním, než je zelená. Zelenou hojně využíváme při zařizování našeho bydlení a zelená dokonce hraje jednu z nejdůležitějších rolí při plánování celých měst. A tím to nekončí. Kvůli pohledům do nekonečné zeleně jsme schopni opouštět komfort našich měst a šlapat ve větru a dešti do vysokých kopců. Lidé se zkrátka zelenou obklopují, ať už vědomě, či nevědomě, často a rádi.

Tipy jak pomocí fotografií vytvořit stylový domov

Každá domácnost má jedinečnou atmosféru, kterou pomáhají dotvářet mimo jiné i obrazy a fotopředměty. Jejich velikost, barvy, rozmístění i umístění dokážou podtrhnout celkový koncept. Domov pak působí uceleným dojmem a vzbuzuje příjemnou náladu. V tomto článku prozkoumáme různé aspekty výzdoby fotografiemi, a jak je lze vhodně integrovat do různých prostor.

Zůstaňte v obraze, každý týden posíláme novinky ze světa fotografie

Přihlašte se k odběru toho nejlepšího z Milujemefotografii.cz

Email má špatný formát.

Potvrzením odběru dáváte souhlas ke zpracování osobních údajů pro zasílání novinek. Více se dozvíte v zásadách ochrany osobních údajů.